donderdag 4 juni 2015

Definitief Prototype

 1.
Na lang onderzoek, heb ik deze kousenaantrekker gemaakt uit een frame van stalen buizen, vastgemaakt met glass fiber putty, geassembleerd en geschuurd. Hier zie je de verbinding tussen de aluminiumbuizen en pvc buis.
Ik wou normaalgezien alles in aluminum maken, maar omwille van de lengte van de aluminiumbuizen, was dit niet mogelijk.

 2.
Omdat mijn motor niet sterk genoeg is, en redelijk wat kost heb ik dit nu manueel gedaan. Maar er is wel plaats gemaakt voor een eventuele motor die krachtig genoeg kan zijn.
Hier zie je de as waar het koord aan vastgemaakt zal worden. Het koord zal dienen om de kousenaantrekker te trekken, waardoor het touw rondwikkeld.

AFWERKING:


 Frame zal in zwart worden geverfd.

Hoe de kousenoptrekker op de voet werkt








woensdag 3 juni 2015

Prototype 3 TEST

1.
Omdat het met 1 buis niet ging, heb ik besloten om 2 buizen te gebruiken, zodanig de kousenaantrekker langs 2 kanten kan geleid worden. Hierdoor zal de kracht verminderen, en zal het ook steviger zijn
2.
Gemaakt uit pvc buizen, dit was juist een test hoe het zou kunnen werken.

zondag 31 mei 2015

Motor plaatsen

 1.
Als frame heb ik gekozen voor aluminium. Het is licht en sterk. Ik heb hier een gat gemaakt voor de motor. De moter zal aangedreven worden met een batterij, die een kabelwinder zal laten draaien.
Ik ben weggestapt van het idee met het tandwiel. In plaats van een tandwiel zal ik een kabel gebruiken die de kousenaantrekker zal trekken.
 2.
Bevestiging van de motor
 3.
Motor bevestigd in een koker voor bescherming
4.
Motor bedekken voor afwerking met glass fiber putty

vrijdag 29 mei 2015

Handvat ontwerpen

 1.
Ik ben begonnen met schuimmodellen te maken, zodanig ik een beter inzicht kon hebben hoe deze in de hand ligt. Het is belangrijk dat senioren hierbij een aangename houding hebben met het handvat. Ik heb hier 3 ontwerpen. Het eerste was iets te dik, het 2e lag beter in de hand maar daar kon de batterij niet in, waardoor ik een 3e heb gemaakt die ideaal was voor de batterij.
 2.
Rond het schuim heb ik met glasvezel gewerkt. Glasvezel was voor mij het ideaal materiaal omdat dit sterk genoeg was en eens geschuurd was het glad en sterk.
 3.
Afgewerkt handvat
4.
Ik heb bovenaan een opening gemaakt, zodanig de batterij perfect in het handvat past. Ook zien we de dpdt schakelaar die de nodige kracht zal geven aan de motor.
 werking en zien hoe deze in het hand past.
 5.
Aansluiting aan de buis. Moest wel nog afgewerkt worden zodanig dit een mooi overgang gaf
6.
Voor een mooi overgang te maken heb ik glass fiber putty gebruikt. Een ideaal materiaal om gaten te dichten, en even sterk als glasvezel.

Frame materiaal

Ik heb gekozen voor een aluminium frame, die steviger is en estetischer

donderdag 28 mei 2015

Glasvezel test

 Hierbij wou ik een buis in glasvezel maken, maar door veel te proberen heb ik uiteindelijk besloten om dit niet meer te doen.
Daardoor ben ik wel tot inzicht gekomen om een fijner design te maken in plaats van een zwaarder design.
Het heeft mij ook geleerd hoe om te gaan en te werken met glasvezel en dat dit toch niet gemakkelijk was om een buis van te maken.
Al bij al heb ik er wel uit geleerd.

woensdag 27 mei 2015

Prototype 2

 1.
Hierbij verbind ik de dpdt schakelaar met de motor en batterij. De schakelaar zal verwerkt worden in de buis voor het estetisch te maken.

 2.
We kunnen zien dat de schakelaar perfect in de buis past, en kan nu functioneel gebruikt worden.
3.
De sokkenaantrekker (frame). We kunnen zien dat er weer een gleuf is gemaakt en dat de motor bovenaan zal komen. De buis heb ik niet geplooid, maar heb een 45 graden stuk gekocht voor de verbinding te maken.

zondag 17 mei 2015

3D Print

 1.
Hier is het onderdeel waar motor en batterij samenkomen.
2.
De moter past perfect in het omhulsel. Wel heb ik een beetje moeten sleutelen omdat het iets wat te juist was.
 3.
De buis, 3D print. Ik heb deze buis appart moeten printen, omdat deze te lang was. Qua verbindingen heb ik lijm gebruikt.

 4.
Als we alles samenzetten, kunnen we zien dat dit te "lomp" oogt en te bombastisch. Hierdoor is het design niet geslaagd en zal ik iets anders moeten zoeken. Qua werking werkte deze nog steeds niet, omdat het tandwiel niet perfect in de tandheugel paste
                   5.
                   Het is niet echt duidelijk te zien, maar in mijn       tekeningen heb ik de tandheugel al laten inpassen in het frame zelf. Hierdoor moest ik weinig assembleren.

dinsdag 12 mei 2015

Prototype 1 CAD


 1.
Hierbij was mijn idee om een rail bovenaan de buis te maken, zodanig er geen wrijving in de buis aan te pas zou komen. De esthetische vorm van het product was niet echt optimaal, waardoor ik besloten heb om het tandwiel toch in de buis te plaatsen.

2.
Dit is een behuizing voor de motor en de batterij. Deze zal ik laten 3d printen om er verdere tests mee uit te voeren. We kunnen zien dat dit deel in 2 is gemaakt, waardoor dit gemakkelijker te assembleren zal zijn. De ring die daar bij hoort, zal dienen als leider die aan de buis vastgemaakt zal worden

3.
Het tandwiel dat zal dienen voor in de buis. Diameter 2 cm.









4. Als laatste heb ik alles samen gezet om te zien of alles wel in het "doosje" past. Hierdoor kon ik makkelijk berekenen hoeveel en waar ik plaats nodig had.